Realisatie Singelblok van Start

 

Realisatie van Singelblok in Amsterdam-Noord van start

Op woensdag 2 november 2022 is de bouw van het Singelblok met 401 huurwoningen in de nieuwe stedelijke woonbuurt Elzenhagen Zuid in Amsterdam-Noord gestart. Ontwikkelaars Blauwhoed en AM, bouwer Heddes Bouw & Ontwikkeling, woningcorporatie Eigen Haard, woningbelegger en –verhuurder Vesteda en gemeente Amsterdam kwamen samen om op dit feestelijke moment te proosten.

Het Singelblok, een groot appartementencomplex met twee hoge torens, verrijst de komende tijd aan de Elzenhagensingel in Elzenhagen Zuid. Hiermee wordt ingespeeld op de grote behoefte aan onder andere huurwoningen in het middensegment én zorgwoningen. In de plint is ruimte voor bedrijvigheid wat voor levendigheid zal gaan zorgen.

Pieter Knauff, chief investment officer bij Vesteda: “In deze onzekere en uitdagende tijden is het goed nieuws voor de stad dat de realisatie van het Singelblok is gestart. Je woont straks betaalbaar, vlakbij alle voorzieningen en de natuur van landelijk Noord. Met de Noord-Zuidlijn om de hoek ben je binnen 10 minuten in de Amsterdamse binnenstad.”   

Bert Halm, bestuursvoorzitter Eigen Haard is erg blij dat er gestart is met de bouw: “Mooi dat wij op deze goed bereikbare plek in Amsterdam ruim 200 huurwoningen toevoegen aan het sociale- en middensegment.”

Betaalbare huurwoningen
Het project is ontwikkeld door CZAN (ontwikkelcombinatie Blauwhoed en AM) in opdracht van Eigen Haard en Vesteda. Heddes Bouw & Ontwikkeling voert de bouw van het project uit. Vesteda verhuurt straks 171 vrije sector- en 14 middenhuurwoningen. Eigen Haard verhuurt 75 sociale huur- en 75 midden huurwoningen, 66 zorgwoningen (PerMens) en drie bedrijfsruimtes. In totaal komen er ook nog 101 parkeerplaatsen. Met haar diversiteit aan betaalbare appartementen biedt het Singelblok woningen voor een grote groep woningzoekenden in Amsterdam.

Directeur wonen Blauwhoed, Eltjo Bouwman: 

“Het doel is om van Elzenhagen een wijk te maken voor iedereen. Voor jong en oud, alleenstaanden en gezinnen. Daarom ontwikkelen we verschillende woningtypes in de sociale, midden- en vrije sectorhuur.”

Focus op welzijn
De woningen worden toekomstgericht en met een focus op welzijn gebouwd. Zo is het gebouw voorzien van een hybride energiecentrale (warmte- en koeling) van West Poort Warmte voor het gebouw en de wijk. Verder is het gebouw voorzien van zonnepanelen en een waterberging t.b.v. regenwater. Horeca en een gezamenlijke binnentuin stimuleren ontmoeting tussen de buurtbewoners. Ook komt er een buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid samen kunnen komen. Op het dak van de parkeergarage wordt de binnentuin voor de bewoners van het Singelblok gerealiseerd.

De woningen worden medio 2025 opgeleverd aan de bewoners.